Om iKOU

iKOU er skapt og utviklet av Paul og Naomi Whitfeld bosatt i naturskjønne Blue Mountains like utenfor Sydney, Australia. Selve historien om iKOU startet i et luksuriøst utendørsbad fylt av blomster, i Ubud på Bali.

Paret hadde akkurat opplevd en fantastisk, utendørs spa-behandling som ble avsluttet i et blomsterbad med utsikt over vakre Campuan Gorge. Dette var en opplevelse som berørte begges liv på en helt spesiell måte, et fullverdig øyeblikk av hvile, avslappelse og restitusjon. De stilte seg selv følgende spørsmål; hvorfor er det slik at vi kun opplever disse fantastiske følelsene av luksus og velvære på ferie, mens når vi kommer hjem har vi aldri tid? Etter denne dagen bestemte de seg for at de skulle sette av tid og skape bevisste øyeblikk av ro og luksus i en hektisk hverdag. Enten det var å tenne et vakkert duftlys, ta et varmt bad eller bare unne seg en oppløftende kopp med urtete. Disse små hverdagslige pausene førte til både bedre helse og økt lykkefølelse. Ønsket om å inspirere andre til å gjøre det samme ble deres hovedprioritet og resulterte etter hvert i en velværeserie som skulle oppmuntre til daglige ritualer for å stimulere sansene. iKOU var født. Paret brukte seks måneder på å leve og puste merkevaren og konseptet iKOU før de bestemte seg for å dele det med verden. 

Både Paul og Naomi elsker å reise og opplevelsene og erfaringene de har tatt meg seg fra disse reisene har hatt stor innflytelse på iKOU. Reisene og møtet med ulike kulturer skapte en bevissthet rundt hvilken innvirkning business har på miljøet, på mennesker og ikke minst på dyr. Etisk produksjon, kunnskap om ingrediensenes opprinnelse, rettferdig handel og støtte til veldedige organisasjoner var viktige momenter for dem begge. Som veganere har produktutviklingen helt fra starten av basert seg på å være tro mot deres personlige lidenskap for dyr og for miljøet. Ønsket var å skape en velværeserie og en bedrift som var bærekraftig for alle, også for jorden.

I dag er iKOU å finne i hundrevis av virksomheter over hele Australia, i egne iKOU-butikker og på flere av verdens ledende luksushoteller og spa. Det er med stor lidenskap vi ser frem til en spennende reise i Norge, som første land i Europa.    

Vår filosofi

iKOUs etos var grunnlagt på filosofien at din hudhelse er en ytre refleksjon av følelsene dine og ditt indre. Vi tror at du får de beste resultatene når du behandler kropp og sinn som en helhet, og når du skaper ritualer som minimerer stress, får deg til å slappe av, og som nærer huden med moderne økologisk hudpleie.

Clean Beauty

iKOUs produkter er kjent for å være rene. Produktene er frie for kjemiske tilsetningsstoffer, økologiske og ingrediensene er hentet direkte fra naturen. Vi har et tydelig fokus på etiske villplukkede australske ingredienser som er fullstendig økologiske, ettersom de er dyrket av naturen, ikke av mennesker, på avsidesliggende ville områder. Dette gjør at ingrediensene har en overflod av essensielle fytonæringsstoffer. Vår forpliktelse til rene ingredienser er synlig i alle stadier av produksjon, inkludert banebrytende cellulær ekstraksjon som ikke krever varme, dette sikrer at våre aktive ingredienser aldri blir kompromittert.

Parabenfri | Sulfatfri | SLS-fri | Ftalatfri | Fri for kunstig parfyme | Mineraloljefri | Formaldehydfri.

Vegansk og cruelty-free

Som et 100 % vegansk selskap, har iKOU alle dyrs velferd og velvære som en iboende grunnleggende verdi. Vi bruker ingen ingredienser som kommer fra animalske kilder. iKOU har aldri, og kommer aldri til å teste noen av våre produkter eller ingredienser på dyr. Til tross for stor etterspørsel, nekter vi å eksportere vårt sortiment til land der dyreforsøk er obligatorisk.

Snill mot planeten

iKOU har vinnet flere priser for sin økologiske virksomhet, som alltid prioriterer strenge miljøvennlige og bærekraftige praksiser som en minimumsstandard. Vi kompenserer også produksjonen vår med sol- og vindkraft. Vårt ansvar for å bevare og beskytte planeten er overordnet på tvers av alle våre avdelinger. iKOU har som mål ikke bare å begrense vår påvirkning på miljøet, men også å skape positiv endring gjennom å gå foran som et godt eksempel. Mange av våre villhøstede ingredienser er samlet inn ved hjelp av øko-etisk praksis av urbefolkningssamfunn som er voktere av landet for å sikre bærekraft for fremtiden.

Lokalprodusert

iKOU-produktene er formulert og produsert i hjertet av verdensarvlistede Blue Mountains nasjonalpark. Vi brenner for å bruke de reneste australsk-dyrkede ingrediensene, og for kvaliteten vi oppnår ved å være laget i Australia.
Vi er stolte forkjempere for de mange australske produsentene og virksomhetene vi jobber med.