iKOU

INGREDIENSER

LES MER OM VÅRE FAVORITTINGREDIENSER

AUSTRALSK BANKSIA

Denne australske planten er svært tilpasningsdyktig når det kommer til miljø. Banksia er rik på aminosyrer som hjelper kroppen med å reparere seg selv og etterlater huden næret og helet.

AUSTRALSK JOJOBA

Fukter og balanserer huden ved å trenge inn i de dypere hudlagene for effektiv celleregenerering. Jojoba har en unik effekt på huden, der den lar huden absorbere olje der det er nødvendig, og fordele overflødig olje på nytt.

BAOBAB

Hjelper huden med å beholde elastisiteten og reduserer synligheten av tidlig hudaldring. Baobab er en rik kilde til omega-fettsyrer og oljen lindrer irritasjon i tillegg til å gi fukt og næring til sensitiv hud.

BERGAMOT

Bergamot kommer opprinnelig fra Italia og er ofte brukt i parfymer. Bergamotens blomster- og sitrusnote har en gjenopprettende og beroligende effekt.

SEDERTRE

De varme trenotene kan bidra til å redusere stress og spenninger. I aromaterapi kan de gi økt fokus og følelsen av å ha kontroll.

DAVIDSONS PLOMME

Plommen inneholder aktive stoffer som bidrar til å nøytralisere skader forårsaket av frie radikaler. De anti-inflammatoriske og regenererende evnene hjelper også på fine linjer og rynker og gir huden en fantastisk glød.

ØRKENLIME

Denne limen er godt tilpasset de tørre ørkenforholdene i Australia. Én lime inneholder mer C-vitamin enn tre appelsiner - hvilket gjør den til en kraftig antioksidant, og en superingrediens mot tidlig aldring. Jevner ut hudtonen og forbedrer hudens fasthet.

EUKALYPTUS

Det ikoniske australske treet har over 700 arter. iKOU blander ofte flere varianter av eukalyptus som sørger for helt unike egenskaper innen duft og velvære. Favorittvariantene våre er sitronduftende eukalyptus, sitronjernbark og peppermynteeukalyptus.

GERANIUM

Geranium bidrar til å harmonisere nervesystemet og er derfor en utmerket eterisk olje for å stresse ned, hjelpe på nedstemthet og redusere angst. Blomsternotene virker beroligende for sinnet.

GRAPEFRUKT

Vi bruker skallet til både rosa og hvite grapefruktvarianter. Hver fargeart har sin egen distinkte duft. Duftene er oppkvikkende, motiverende og kan gi ekstra energi.

KAKADU-PLOMME

Kakadu-plommen er full av antioksidanter som beskytter og gir glød til huden. Kakadu-plommen vokser i Nord-Australia og inneholder en høyere mengde Vitamin C enn noen annen frukt.

LAVENDEL

Den eteriske oljen som er ekstrahert fra den vakre og velduftende blomsten er kjent for å harmonisere nervesystemet. Duften er svært beroligende og kan hjelpe i tider med stress og uro. Kan også brukes til å behandle søvnløshet.

SITRONMYRT

Vi henter vår økologiske sitronmyrtolje fersk fra en gård i NSW, Australia. Vi elsker den friske, rene duften av australsk sitronmyrt. Duften hjelper på konsentrasjonsevnen og på å stresse ned. Oljen har også antibakterielle egenskaper.

LIME

Kaldpresset lime får frem den friske aromaen og kan bidra til å eliminere mental utmattelse, spesielt fra angst.

NEROLI

Nerolioljen kommer fra appelsinblomsten. Den velduftende oljen er en kjent parfymeingrediens og virke oppløftende. Oljen kan også roe ned eksem og rødhet i huden.

REGNSKOGSSITRON

Regnskogssitronen inneholder samme mengde C-vitamin som seks vanlige sitroner. Superfrukten stimulerer produksjonen av kollagen i huden og kan derfor bidra til å redusere rynker og forbedre hudens tekstur. Jevner ut og beskytter huden.

ROSE

Rosene vi bruker i våre produkter er plukket tidlig om morgenen. Det krever 30 modne roser for å produsere én dråpe av den dyrebare eteriske roseoljen. Roseolje kan bidra til å roe nervene, hjelpe på nedstemthet og lette angst.

WHITE FLANNEL FLOWER

Den vakre stjerneformede blomsten er spiller en viktig rolle i vår hudpleieserie og ligger vårt hjerte nær. Den vokser i Blue Mountains hvor iKOU ble til. Blomsten er full av antioksidanter og er kjent for å gjenopprette glød og spenst til huden.

VILL HIBISKUS

Den motstandsdyktige blomsten er proppfull av vitaminer, næringsstoffer og mineraler og kan bidra til å gjenopprette og fornye huden. Oljen fra blomsten er full av kollagenstimulerende C-vitamin som mykgjør og fukter huden. I tillegg inneholder den naturlig AHA-syre som øker cellefornyelser, bekjemper pigmentering og beskytter huden.

ITALIENSK APPELSIN

Appelsinoljen vår kommer fra kaldpressing av skallet til frukten og er kjent som "no worries oil". Den skal bidra til å minimere sinnsskravling, overtenking samt redusere selvtvil og frykt for det ukjente. Den har en beroligende og oppkvikkende effekt og er en slags lykkeduft.

YLANG YLANG

Blomsten er en av våre favoritter når det kommer til eteriske oljer. Duften er forførende, berusende og minner om behagelige spa-opplevelser. Den er også fantastisk i kombinasjon med sitrusdufter. Ylang ylang skal inspirere til følelser av glede. Den myker opp huden og skal bidra til å utstråle selvtillitt.