Hvorfor velge økologisk?


Det finnes mange fordeler knyttet til å velge økologiske ingredienser.
 

Økologisk betyr at frukt, planter og blomster er framstilt uten bruk av giftige og ikke-nedbrytbare eller kjemiske- syntetiske plantevernmidler. Økologiske produkter er framstilt uten kunstige aroma- og fargestoffer og med strenge restriksjoner for bruk av konserveringsmidler. All bruk av genmodifiserte produkter er forbudt. Økologiske dyrkningsmetoder opprettholder sunne jordsmonn, gir bærekraftige økosystemer og tar vare på miljøet.

iKOU er svært opptatt av hvor ingrediensene kommer fra og søker etter rene, naturlige, økologiske ingredienser som hentes fra etiske kilder. Vi har tatt det økologiske et steg videre og benytter også villhøstede ingredienser. Dette betyr at planter er høstet fra vill-grodde, unike og lokale områder i og utenfor Australia, for å ivareta plantenes egenskaper samt skånemiljøet rundt.

Veganske produkter
Produktutviklingen har helt fra starten av vært viktig for grunnleggerne Paul og Naomi, som selv er veganere. De har basert seg på å være tro mot deres personlige lidenskap for dyr og for miljøet. Ønsket var å skape en velværeserie og en bedrift som var bærekraftig for alle, også for jorden. Derfor bruker iKOU aldri ingredienser som er testet på dyr eller hentet fra dyr.

Varme ødelegger vitaminer
Visste du at rå mat er bra for deg fordi alle vitaminene og all næringen er intakt? Varme ødelegger vitaminer -  derfor varmer vi aldri opp våre ekstrakter. For eksempel har Kakadu-plommen, som finnes  i flere av iKOUs produkter, mer C-vitamin enn noen annen frukt på jorden. Det viser seg at dersom frukten varmes opp, mister den alle sine C-vitamin-fordeler.

Frem til for rundt tre år siden fantes ikke teknologien til å trekke ut en ekstrakt uten å bruke metoder som svekket fruktens hudpleiende egenskaper. Vi testet flere ulike former for ekstraksjon av kakadu-plomme, men i alle tilfeller inneholdt ekstrakten null C-vitamin! Dette er vi glade for nå å ha funnet en løsning på, slik at vi kan benytte oss av alle fruktens fordeler.

Vi jobber sammen med mennesker som gror og høster planter og blomster på en unik og etisk måte. Samtidig bruker vi ny teknologi som beskytter de dyrebare, aktive stoffene og i størst mulig grad bevarer de i sin opprinnelige form. På denne måten kan vi produsere de mest potente og aktive, naturlige og økologiske hudpleieproduktene, som virkelig gir resultater!