Dufter til hjemmet er virkelig en av de store sansemessige gledene i livet.

Luktesansen vår har evnen til å fullstendig forandre hvordan vi har det, hvilket gjør duftlys og diffusere til fine hjelpemidler for å skape en behagelig atmosfære hjemme.

Prøv for eksempel å implementere et rituale der du tenner et duftlys når du kommer hjem fra en arbeidsdag. Det kan hjelpe med å fjerne stresset fra arbeidsdagen og bytte fokus til avslappende egentid. 

Det kan være fint å ha ulike dufter for ulike humør, områder eller sesonger - alt etter behov. En slags "duftgarderobe". 

Vår elektriske diffuser slipper ut eteriske oljer i rommet ved hjelp av kald damp. Det gjør at diffuseren er et trygt og fint alternativ å bruke på nattbordet eller på skrivebordet. Det er også enkelt å bytte eteriske oljer etter dagsbehov. 

Ofte er vi vanedyr når det kommer til duft. Vi anbefaler likevel at du tenker deg om, og forsøker å finne dufter etter humør og dagsbehov. Kjenn etter hvordan dagsformen er, og hvordan du ønsker å ha det, og finn dufter som kan bidra til å endre stemningen. 

Duftlys, duftoljer og dampdiffuser - hvilken er best? 

Det er ingen rett frem fasit på dette. De ulike alternativene kommer med ulik funksjonalitet og følelse, så her må man velge det som kjennes best ut for seg selv. 

Duftlys

Duftlys skaper en nydelig atmosfære i rommet med flammen og det visuelle kombinert med duften. Husk at et duftlys krever tilsyn og må være utenfor rekkevidde for barn og dyr. 

Duftlys skal brennes i minimum 3 timer av gangen, til hele overflaten på lyset har smeltet, så de krever litt mer vedlikehold enn alternativene.

Samtidig er det noe helt spesielt med atmosfæren et duftlys skaper som er vanskelig å slå. Bruk på soverommet, stuen, spisestuen eller skrivebordet. 

Se alle våre duftlys her

Oljediffuser med rottingpinner

Oljediffusere med pinner er en måte å enkelt spre duft på i et rom, uten å løfte en finger. 

På egenhånd vil de ikke oppleves like intenst som et duftlys, du vil heller ikke få den samme rituelle følelsen som du får ved å tenne et lys, eller sette på en elektrisk diffuser som krever litt mer omtanke i forkant. MEN du vil oppleve at området du duftsetter dufter kontinuerlig til oljen er fordampet. 

De beste stedene å bruke en oljediffuser med pinner er inngangsparti, soverom, skrivebord, ekstrarom, bad eller stue. 

Se vårt utvalg oljediffusere / duftpinner

Elektrisk oljediffuser & oljer

En elektrisk oljediffuser for eteriske oljer sørger for at du kan spre duften så lenge eller kort som du vil, på en enkel og trygg måte. Diffuseren skrur seg selv av når den er tom for vann. Du får også fordeler ved at den tilfører negative ioner som renser luften. 

Merk at du trenger et strømuttak for å bruke diffuseren.

iKOU Elektrisk oljediffuser

Rom- og tekstilspray

Romsprayer gir en umiddelbar dufteffekt. Du kan også bruke dem på tekstiler for å sette duften ytterligere. 

Bruk på sengetøy, gardiner eller på områder du ønsker å duftsette raskt. 

Se vårt utvalg av rom- og tekstilsprayer